این مقاله ی کوتاه را پنج سال پیش در قالب پستی مختصر و مفید در فیسبوک منتشر کردم. برای اولین بار مسئله ی حجاب بانوان از منظر قرآن به درستی موشکافی میشد و تا قبل از این اینگونه بررسی نشده بود.
التزام حجاب بانوان از دو آیه استخراج شده است.
31 سوره ی نور:
وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَىٰ عَوْرَاتِ النِّسَاءِ ۖ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ ۚ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
59 سوره ی احزاب:
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
با رجوع به متن آیات دو نکته را میتوان دریافت.
نکته ی اول:
حجاب از منظر قرآن پوششی ست که تمام بدن بانوان از جمله صورت و دستها را نیز بپوشاند و غیر از این، حجاب اسلامی نبوده و صرفاً پوششی سلیقه ای ست.
"يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ" و "وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ" گواه تحکّم بر پوشاندن رو ست.
نکته ی دوم:
کلید حل معمای حجاب فقط در تفاوت دو کلمه نهفته است. "مُسْلِمات" به معنی ن مسلمان و "مُؤمِنات" به معنی ن مؤمنه است.
شما میتوانید مسلمان باشید اما مؤمن نباشید و همینطور میتوانید مؤمن باشید اما مسلمان نباشید!
مخاطبین آیات حجاب در قرآن "يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ" و "وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ" یعنی ن پیامبر، دختران پیامبر، ن مردان مؤمن و ن مؤمنه هستند.
با توجه به خاتم النبیین بودن پیامبر اسلام، پوشش مورد نظر قرآن در زمان حال، فقط شامل نِ مؤمنه و نِ مردانِ مؤمن خواهد شد.
پس مسئله ی مهم معنی کلمه ی مؤمن و مؤمنه است. مؤمن و مؤمنه چه کسانی هستند؟
بسط این موضوع مقاله ای جدا میطلبد اما به اختصار اینکه در جهان دو نوع موجود وجود دارد. آزاد و برده، وحشی و اهلی، شکارچی و شکار، مؤمن(مؤمنه) و غیر مؤمن(غیر مؤمنه). برای همین است که در طول تاریخ بردگان بوده اند و صاحبانشان پوشیده. مؤمن(مؤمنه) از ریشه ی امن، به کسانی گفته میشود که به نقطه ی امن رسیده اند. مانند اینکه جنگی میان دو گروه سر بگیرد و برندگان را مؤمن(مؤمنه) گویند. کسانی که در امانند. برای همین است که ن عرب از بعد از پیروزی اسلام در مکه و فتوحات خلفا حجاب اسلامی دارند. پوشش ن برنده!
البته معنای جنگ و برنده و برده فراتر از اینها ست. امکان دارد شما در خانه نشسته اید و مشغول امور عادی هستید و افکارتان میچرخد و میچرخد. شما در جبهه ای که ضمیر خودآگاهتان نمیداند در حال کارزارید. فی الواقع جنگجوی واقعی کسی ست که به هر دو دنیای خودآگاه و ناخودآگاهش واقف باشد. در زمان شهبانو بلقیس و پادشاه سلیمان این دو جهان بر هم منطبق شد و در آخرامان نیز محقق خواهد شد. اسرار هویدا و چهره ها بدون نقاب!
علت التزام حجاب بعد از انقلاب اسلامی ایران هم همین بود. پیروزی!
برای همین است که پرسه زدن ن بدحجاب در راهپیمایی بیست و دو بهمن از دید افراد آگاه مضحک است. البته حجاب ارائه شده از سمت انقلاب اسلامی ایران ناکامل و غیر اسلامی ست زیرا نپوشاندن صورت در حجاب اسلامی_ایرانی بلامانع است. خصوصاً که در ابتدای قانون اساسی ایران ذکر شده میزان قرآن است.
علاوه بر آن التزام همگانی بزرگترین اشتباه بود.
بسم الله الرحمن الرحیم / کتاب سوم
ی ,حجاب ,مؤمن ,مؤمنه ,أَوْ ,ن ,همین است ,حجاب اسلامی ,بانوان از ,است که ,که در ,لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ ,وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ ,انقلاب اسلامی ایران ,قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ
درباره این سایت